Historiek

De geschiedenis van Seat

SEAT staat voor 'Sociedad Espanola de Automoviles de Turismo' In 1953 start de fabriek 'Zona Franca'. Reeds op 13 november van dat jaar verliet de eerste wagen deze fabriek, een 1400-model. De dagelijkse productie van dit model bedroeg 5 wagens. In 1954 slaagt Seat erin de productie op te drijven tot 2.983 wagens en dat met een personeelsbestand van 1700 werknemers. Op 5 mei 1955 wordt de nieuwe fabriek dan officieel geopend. De oppervlakte bedraagt 200.000 vierkante meter. De productie bedraagt nu meer dan 7.000 wagens; door deze verhoging komen er in 1956 1000 nieuwe werknemers bij. In 1957 wordt gestart met de productie van het model 600, de auto die de Spanjaarden leert rijden. In 1961 bereikt de productie 36.000 auto's per jaar! Sinds 1982 wordt Seat opgenomen binnen de VW Group met als hoofdopdracht sportieve wagens te fabriceren met het oog op het jonge publiek.

Vandaag is Seat over de hele wereld gekend voor zijn sportief imago dat jong en oud bekoort. In België zijn er al 140 dealers van dit merk gevestigd.

Evolutie jaren Garage Hendrickx

Op 1 april nam René Hendrickx de Seat-garage op de Hogeweg in Mechelen over. Dat het Hendrickx menens was, en niet zomaar een aprilvis bewees de uitstekende verkoop. Daardoor werd de zaak op de Hogeweg al snel te klein en moest er een volledig nieuwe garage gebouwd worden aan de Battelsesteenweg. Niet alleen de grootte, maar ook de uitstekende ligging van de nieuwe vestigingsplaats tussen het centrum van Mechelen en de oprit van de E19 zijn pluspunten voor de klant.

Het personeel van Seat Hendrickx telt vandaag 7 werkkrachten die de ruggengraat van de onderneming vormen. Ze doen er alles aan om u op uw wenken te bedienen. Het technisch personeel beschikt over een ruime en volledig uitgeruste werkplaats die voorzien is om de meest moderne wagens in topconditie te houden. Het commercieel personeel volgde specifieke opleidingen en is klaar om u snel en correct te informeren en een passend voorstel te doen dat aan uw wensen beantwoord.